Θες να πουλήσεις σε μας!? Μάθε το πώς και το γιατί!

Υποθέτω λοιπόν, πως κάνατε τις ντουλάπες , όπως σας παρότρυνα στο προηγούμενο άρθρο και έχετε μαζέψει αυτά που θέλετε να πουλήσετε. Το επόμενο βήμα λοιπόν, είναι να μάθετε τη διαδικασία που ακολουθούμε ως εταιρεία second-hand ώστε να δώσετε τα προϊόντα που δε σας δίνουν πια χαρά!

Πώς επιλέγουμε τα προϊόντα τα οποία θα αναλάβουμε να μεταπωλήσουμε;

Το πιο σημαντικό κριτήριο είναι η αυθεντικότητα, την οποία σε πρώτη φάση επιβεβαιώνετε εσείς και σε δεύτερη φάση ελέγχεται εξονυχιστικά από εμάς. Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό κριτήριο είναι η εμπορικότητα. Τι σημαίνει αυτό; Είναι το πόσο αρεστό/δημοφιλές/περιζήτητο είναι το προϊόν σήμερα στους αγοραστές και πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να δώσουν για να το αποκτήσουν. Εκεί είναι που εμείς φαινόμαστε χρήσιμοι γιατί έχουμε πολλή μεγάλη εμπειρία και γνωρίζουμε την αγορά και τα προϊόντα καλύτερα  από οποιονδήποτε άλλον.

Δεχόμαστε προϊόντα οίκων μόδας όπως Chanel, Louis Vuitton, Bottega Veneta, Gucci, Fendi κλπ (δείτε όλους τους Designers στην αντίστοιχη ενότητα του site). Δυστυχώς, δεν έχουν όλα τα brands την ίδια αξία μεταπώλησης, αφού ορισμένα μαζικής παραγωγής χάνουν την αξία τους πολύ γρήγορα.

Τι άλλο καθιστά ένα προϊόν εμπορικό;

Tα προϊόντα πρέπει να είναι σχετικά με την εποχή που διανύουμε και κυρίως τη σεζόν που έχουμε μπροστά μας. Παραδείγματος χάριν, αυτή την περίοδο έχουμε μπροστά μας άνοιξη-καλοκαίρι , οπότε καλό θα ήταν να διαλέξετε καλοκαιρινά ή ανοιξιάτικα ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια και τσάντες. Πριν μας στείλετε τα προϊόντα σας, καλό θα ήταν να κοιτάξετε λίγο τις τάσεις τις μόδας, τους influencers και τι διαλέγουν να φορέσουν.

* Λόγω καραντίνας, δεν αναλαμβάνουμε ρούχα αυτό το διάστημα καθώς φωτογραφίζονται σε μοντέλο.

Η συνολική (εσωτερική-εξωτερική) κατάσταση είναι ένα ακόμα στοιχείο για την επιλογή του προϊόντος. Δεν επιλέγουμε προϊόντα που είναι πολύ φθαρμένα, καθώς και προϊόντα 20ετίας και άνω. Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε πως δεχόμαστε vintage προϊόντα μόνο των οίκων Louis Vuitton, Chanel, Hermes και Gucci, καθώς έχουμε παρατηρήσει πως παραμένουν δημοφιλή.

Πως υπολογίζεται η αξία μεταπώλησης και πως θα ξέρω το ποσό των χρημάτων που θα πάρω;

Η αξία μεταπώλησης δεν βασίζεται τόσο στην αρχική αξία αλλά στην τελική. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο αγοραστής είναι αυτός που καθορίζει τις τιμές των second-hand προϊόντων, αφού μιλάμε για ένα buyers market. Εμείς ως εταιρία δεν έχουμε σταθερό ποσοστό κέρδους, καθώς θέλουμε να παραμένουμε ευέλικτοι σύμφωνα με τις δυνατότητες της αγοράς. Αυτό όμως δε σημαίνει πως ο πελάτης που μας παραχωρεί τα προϊόντα του δε γνωρίζει το ποσό που θα πάρει. Αντίθετα, αφού δούμε τα προϊόντα ηλεκτρονικά, μέσω της αίτησης πώλησης που πρέπει να συμπληρώσει ο πωλητής, δίνουμε γραπτή εκτίμηση με το εύρος του ποσού που είναι πιθανό να πάρει. Το τελικό ποσό όμως, συμφωνείται αφού λάβουμε τα προϊόντα (με δωρεάν έξοδα αποστολής), ελέγξουμε την αυθεντικότητα, πιθανές φθορές-κόστος αποκατάστασης και την εμπορική τους αξία.

Σε πόσο χρόνο παίρνω τα χρήματά μου;

Αναλαμβάνουμε τη μεταπώληση προϊόντων με παρακαταθήκη και όχι με άμεση αγορά. Τι σημαίνει αυτό; Τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ πωλητή και εταιρίας θα δοθούν αφού πωληθεί το προϊόν και μετά το πέρας των υποχρεωτικών από το νόμο 14 ημερών (δικαίωμα υπαναχώρησης για online αγορές) από την ημέρα παράδοσης του προϊόντος στον αγοραστή.

Σε πόσο χρόνο τα προϊόντα μου θα αναρτηθούν στο site;

Είναι εξίσου σημαντικό για εμάς αλλά και για εσάς να μην καθυστερεί η ανάρτηση των προϊόντων στο site. Όμως η διαδικασία του ελέγχου αυθεντικότητας, ο καθαρισμός και η περιποίηση των προϊόντων, η φωτογράφιση και η καταχώρηση τους μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Στόχος μας είναι να έχουν αναρτηθεί σε περίπου μια εβδομάδα από την ημέρα που θα τα παραλάβουμε.

Πόσο διάστημα διαρκεί η συμφωνία? Τι γίνεται αν το μετανιώσω?

Η συμφωνία έχει ελάχιστη διάρκεια τους δύο μήνες, δηλαδή παραχωρείτε το προϊόν προς πώληση στην εταιρία για αυτό το χρονικό διάστημα. Μετά το πέρας των δύο μηνών, είτε γίνεται εκ νέου γραπτή συμφωνία και μείωση των τιμών, είτε σας επιστρέφουμε τα προϊόντα που δεν πουλήθηκαν και λήγει η συνεργασία μας.

Σε περίπτωση που μετανιώσετε και ζητήσετε την επιστροφή μέρους ή όλων των προϊόντων σας πριν την πάροδο των δύο μηνών από την υπογραφή της συμφωνίας, δυστυχώς θα υπάρξει χρέωση 15 ευρώ ανά προϊόν για να καλυφθούν τα έξοδα περιποίησης, φωτογράφισης και ανάρτησης στο site.

Αν λοιπόν, η ιδέα του να πουλήσετε επώνυμα προϊόντα σε εμάς σας ακούγεται ελκυστική, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Συμπληρώστε την αίτηση πώλησης, στην καρτέλα “Πώληση σε Εμάς” που υπάρχει στο site. Ανεβάστε αναλυτικές και καθαρές φωτογραφίες των προϊόντων και συμπληρώστε στοιχεία που γνωρίζετε όπως χρονολογία και αρχική αξία.
  2. Στείλτε μας την αίτηση ηλεκτρονικά. Σύντομα θα σας απαντήσουμε μέσω e-mail αν ενδιαφερόμαστε για τα προϊόντα και θα σας δώσουμε την οικονομική εκτίμηση μας με το αρχικό εύρος τιμών.
  3. Απαντήστε μας ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεφώνου αν συμφωνείτε με την εκτίμηση μας.
  4. Στείλτε μας μέσω courier τα προϊόντα για να σας κάνουμε την τελική μας προσφορά
  5. Αν συμφωνήσετε, υπογράφουμε το Ιδιωτικό Συμφωνητικό (βαρετό αλλά απαραίτητο…) το οποίο μας κάνει και επίσημα συνεργάτες.

Καλές πωλήσεις!!

Επιμέλεια: Γκανιάτσα Δέσποινα

Comments are closed.