Οι πιο γνωστές IT bags!

Η μόδα κάθε season παρουσιάζει καινούργια trends όμως υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν πάντα… Είναι μερικά σχέδια που νικούν τον χρόνο και μένουν αναλλοίωτα στις μνήμες των fashion lovers αλλά και στις ντουλάπες.

Αυτά τα σχέδια χαρακτηρίζονται ως It bags! Πιο αναλυτικά είναι η δημοφιλέστερη best-seller τσάντα στο πέρασμα των χρόνων. Το φαινόμενο προέκυψε και πήρε το χαρακτηρισμό αυτό στις δεκαετία του 1990 και του 2000. Μιλώντας για it τσάντες, η Silvia Fendi μας αποκαλύπτει τα βασικά χαρακτηριστικά των It bags. “Οι It bags είναι απλές, περίπλοκες και διαχρονικές”.

Ποιές είναι όμως οι πιο διαχρονικές “It” τσάντες?

Lady Dior, Dior

Η εμβληματική «Lady Dior» τσάντα δημιουργήθηκε από τον γαλλικό οίκο Dior το 1994 και είναι συνδεδεμένη με την πριγκίπισσα Diana, η οποία σπανίως την αποχωριζόταν. Είκοσι επτά χρόνια μετά, το ίδιο κομμάτι εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να ξεχωρίζει για το μαλακό δέρμα, το στυλ το μοτίβο του και να αποτελεί τη πιο ποθητή τσάντα το Οίκου!

2.55, Chanel

Το μοντέλο 2.55 της Chanel ήταν η πρώτη τσάντα με λουρί ώμου, καθώς μέχρι το 1955 οι γυναίκες κρατούσαν μόνο clutches. Η πιο διαχρονική τσάντα του οίκου αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τις γυναίκες, εξαιτίας της αλυσίδας της αλλά και εξαιτίας του μεγέθους, του χρώματος, του κουμπώματος και του καπιτονέ δέρματός της. Όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησε να κυκλοφορεί και να είναι αγαπητή στο γυναικείο κοινό.

Kelly, Hermès

Το 1930 ο οίκος Hermès δημιούργησε μια μικρή, ορθογώνια γυναικεία τσάντα με χερούλια. Είκοσι πέντε περίπου χρόνια αργότερα, πήρε την ονομασία Kelly. Ο λόγος; Η πριγκίπισσα Grace Kelly, φωτογραφήθηκε κρατώντας τη στο ύψος της κοιλιάς της, προκειμένου να κρύψει από τους paparazzi την εγκυμοσύνη της. Η συγκεκριμένη φωτογραφία, έκανε το γύρω του κόσμο, εκτοξεύοντας την αξία της Kelly bag που σήμερα παραμένει μεγάλη, όπως αντίστοιχα και η λίστα αναμονής της. Μάλιστα, η Grace δεν την αποχωριζόταν ποτέ και είχε αναφέρει πως «χωρίς αυτή θα ήταν αδιανόητο να βγει έξω, καθώς θα ένιωθε ‘γυμνή’».

Saddle, Dior

Η διάσημη «Saddle» bag που πλέον έχετε δει αμέτρητες φορές στα social media, ήταν αρχικά έμπνευση του John Galliano. Αποτελούσε ένα από τα κομμάτια που είχε σχεδιάσει για τη συλλογή Spring/Summer 2000 του οίκου. Σήμερα, πιο ανανεωμένη από ποτέ αποτελεί και πάλι την απόλυτη it bag.

Neverfull, Louis Vuitton

Το συγκεκριμένο σχέδιο του γαλλικού οίκου μόδας Louis Vuitton, έκανε την εμφάνιση του στις αρχές του 21ου αιώνα. Αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες η συγκεκριμένη τσάντα δεν πρόκειται να φύγει από τις τάσεις της μόδας. Το μέγεθος της και η ποιότητα της την κάνει την ιδανική επιλογή για όλες τις fashionistas.

Classic City, Balenciaga

Στα 90s o Ghesquire, creative director του οίκου Balenciaga δημιούργησε την Classic City τσάντα, η οποία έγινε το πιο hot item για παραπάνω από δύο δεκαετίες καθώς ακόμα και τώρα την συναντάμε στα street styles των fashionistas. Αποτελεί μία από τις πιο κομψές και ταυτόχρονα edgy τσάντες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στο χώρο της μόδας.

Baguette, Fendi

Σχεδιασμένη το 1997 από την Silvia Venturini Fendi, η Baguette έσπασε τους κανόνες του μινιμαλισμού της δεκαετίας του ’90. Η τσάντα εξελίχθηκε σύντομα σε αντικείμενο λατρείας, που αγαπήθηκε από trendspotters και έγινε έγινε το signature κομμάτι τoυ οίκου. Το όνομα της προέρχεται από την παραδοσιακή γαλλική μπαγκέτα, την οποία συνήθως οι Γαλλίδες κρατούν κάτω από τον βραχίονα.

Επιμέλεια: Γκανιάτσα Δέσποινα

Comments are closed.