Οι τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση για το 2018

Οι νέες τάσεις στο interior design υπόσχονται, όχι μόνο να δώσουν ακόμα περισσότερο στιλ στο χώρο μας αλλά και να μας χαλαρώσουν. Δεν έχει σημασία αν μένεις σε μονοκατοικία με μεγάλο κήπο ή σε ένα απλό δυάρι στο κέντρο της πόλης. Αυτό που έχει σημασία είναι τις ώρες που επιλέγεις να περάσεις εκεί, να αισθάνεσαι άνετα και «ζεστά».

Μερικοί από τους τοπ interior designers, αποκαλύπτουν τις επόμενες κυρίαρχες τάσεις στη διακόσμηση, εμείς τις μαζέψαμε και σας τις παραθέτουμε παρακάτω:

1. Διαφορετικές υφές και στρώσεις στα λευκά είδη

Τα υφάσματα με ανάγλυφες επιφάνειες και τρισδιάστατα φινιρίσματα έχουν κάνει δυναμικό come back, αφού και πάλι αποτελούν τάση για το 2018.

2. Φυσικές αποχρώσεις

Μετά την επέλαση των έντονων χρωμάτων, το στιλ εσωτερικών χώρων επιστρέφει σε πιο φυσικούς, ήπιους και ζεστούς τόνους. Γκρι ή ξυλώδεις αποχρώσεις, παλ μπλε και πράσινα θα είναι από τις πιο hot τάσεις στη διακόσμηση. Οι χρωματικοί αυτοί συνδυασμοί αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο με την προσθήκη λεπτομερειών σε μεταλλικό γκρι ή χρυσό.

3. Καθαρές γραμμές και αυστηρά σχήματα

Η απλότητα στις γραμμές και τα σχήματα είναι άλλη μία τάση που ξεχωρίζει. Γεωμετρικά, καθαρά και κομψά σχέδια, μινιμαλιστικά, σκανδιναβικού ύφους και high-tech στυλ, καθώς και σύγχρονες επιλογές με ρετρό επιρροές μπορούν να αναβαθμίσουν στιλιστικά τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας, αν συνδυαστούν με ξύλο και μαλακά υφάσματα στις ταπετσαρίες των επίπλων.

4. Φυσικά υλικά

Το μαρμάρινο εφέ που το είδαμε σε ένα σωρό εκδοχές διακοσμητικών και αξεσουάρ, θα συνεχίσει να κάνει πάταγο (και να κατακλύζει το Ιnstagram) και την επόμενη χρονιά με μικρές παραλλαγές. Όπως υποστηρίζουν οι διακοσμητές, θα δούμε και νέες χρωματικές εκδοχές με γραμμές σε καφέ και πράσινους τόνους.

Ο φελλός είναι κι αυτός ένα υπέροχο υλικό, ιδανικό όχι μόνο για το πάτωμα, αλλά και για τα πορτάκια των ντουλαπιών μας, καθώς και για την επένδυση των τοίχων.

Επίσης, το ξύλο είναι ένα από τα πιο ζεστά υλικά γι’ αυτό και το επιλέγουμε πολύ συχνά για τη διακόσμηση του σπιτιού. Πλέον όμως, έχουμε αρχίσει να το βλέπουμε σε δάπεδα πρόσφατα και σε τοίχους, η εικόνα είναι αρκετά ενδιαφέρον κυρίως σε υπνοδωμάτια, δίνει στον χώρο την έξτρα χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα που απαιτείται. Και επειδή αυτά τα υλικα είναι αρκετά ακριβά και ιδιαίτερα, μπορείς απλά να καλύψεις με ταπετσαρία οποιαδήποτε επιφάνεια θέλεις.

5. Μεταλλικά στοιχεία

Η χρήση του μετάλλου έχει ξεκινήσει να είναι τάση ήδη από το 2017, καθώς προσδίδει πολυτέλεια. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, ενώ θα δούμε ακόμα πιο τολμηρούς συνδυασμούς με τη χρήση διαφορετικών μεταλλικών στοιχείων στον ίδιο χώρο. Ο χαλκός με το γήινο πορτοκαλοκόκκινο τόνο του είναι το δημοφιλές μέταλλο για το 2018 σε διακοσμητικές λεπτομέρειες και αντικείμενα. To copper (το μέταλλο με την bronze απόχρωση) μπαίνει στο σπίτι μας και το 2018, ζεσταίνοντας τον χώρο.

Αρθρογράφος : Γκανιάτσα Δέσποινα

Comments are closed.