Ο Jean Paul Gaultier αποχαιρετά τα ντεφιλέ, όμως όχι και τη μόδα!

Στις 22 Ιανουαρίου ο Jean Paul Gaultier παρουσίασε στο Παρίσι το ντεφιλέ υψηλής ραπτικής για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, το οποίο θα είναι το τελευταίο της μεγάλης καριέρας του. Γιόρτασε τα 50 χρόνια καριέρας του στον χώρο της μόδας με ένα μεγάλο ντεφιλέ-σόου υψηλής ραπτικής, στο Θέατρο Théâtre du Châtelet. Όμως έσπευσε να μας καθησυχάσει λέγοντας: “Να είστε ήσυχοι, ο οίκος Μόδας Gaultier Paris συνεχίζει, με ένα νέο σχέδιο, του οποίου είμαι ο εμπνευστής και που θα σας αποκαλυφθεί σύντομα”.

Ο Γάλλος μόδιστρος ηλικίας 67 ετών, που ξεκίνησε την καριέρα του κοντά στον Pierre Cardin, θεωρήθηκε το «κακό παιδί» της βιομηχανίας της μόδας από τότε που ανέτρεψε τους ενδυματολογικούς κώδικες τη δεκαετία του 1980. Ίδρυσε την εταιρεία του το 1976
και άρχισε να ασχολείται με την υψηλή ραπτική το 1997. Από το 2003 έως το 2010 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο Hermès αναλαμβάνοντας τη γυναικεία ένδυση. Ενώ, το 2011 πούλησε τον οίκο μόδας του στον καταλανικό όμιλο Puig και το 2015 έβαλε τέλος στα ντεφιλέ για ρούχα «pret a porter» .

Και για όσους δε τον γνωρίζουν, είναι ο σχεδιαστής εμβληματικών δημιουργιών όπως ο κορσές που φόρεσε η Μαντόνα με τον στηθόδεσμο σε σχήμα κώνου. Ένω
εισήγαγε τις φούστες για άνδρες το 1984. Ο Γκοτιέ έχει επίσης σχεδιάσει
κοστούμια για προσωπικότητες του μπαλέτου και του κινηματογράφου. Επιπλέον, συνετέλεσε στο να γίνει αποδεκτό το τατουάζ από τις μάζες και σχεδίασε για τον κινηματογράφο. Λάτρης της Ελλάδας και του πολιτισμού της και συχνός επισκέπτης της χώρας και κυρίως της Μυκόνου, έχει δεχτεί επιρροές από την φουστανέλα την οποία έχει φορέσει και ο ίδιος. Αναμένουμε με περισσή ανυπομονησία το επόμενο βήμα του διάσημου εκκεντρικού σχεδιαστή και ένα είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει μια ακόμα φορά.

Επιμέλεια: Γκανιάτσα Δέσποινα

 

Comments are closed.