Πως οι τσάντες σου θα παραμείνουν αναλλοίωτες στο χρόνο?

Οι τσάντες μπορούν να διατηρήσουν την αξία τους με την πάροδο του χρόνου – αν τις φροντίσεις καλά. Οι τσάντες είναι μια δαπανηρή επένδυση και θέλεις να διατηρήσετε την επένδυσή σου όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι;

Αυτό λοιπόν μας φέρνει στο σημερινό μας θέμα: Να μάθουμε πώς να διατηρήσουμε και να φροντίσουμε σωστά αυτές τις αγαπημένες και πολύτιμες fashion αγορές μας. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να βεβαιωθούμε ότι οι λατρεμένες μας τσάντες θα διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση για τα επόμενα χρόνια.

  •  Αποθήκευσέ τη με σωστό τρόπο

Πετάς την τσάντα σου σε ένα τυχαία σωρό στο κάτω μέρος της ντουλάπα σου; Λάθος! Η τσάντα σου θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση περισσότερο, αν αποθηκευτεί με το σωστό  τρόπο, ιδανικά σε όρθια θέση μέσα στη βαμβακερή θήκη της ή σε μια μαξιλαροθήκη ή ακόμα και στο δικό της κουτί ή τσάντα (εάν το έχετε). Ποτέ μην τις αποθηκεύεις σε πλαστική σακούλα, γιατί παγιδεύει την υγρασία στο εσωτερικό. Επίσης οι θήκες με χρώμα ή πλαστικό δεν είναι καλή ιδέα, ειδικά όταν η τσάντα σου είναι φτιαγμένη από λουστρίνι! Γέμισέ την με χαρτί. Τύλιξε τις λαβές με κάποιο ύφασμα για να αποφευχθεί η φθορά. Στρώσε και κλείσε όλες τις τσέπες, αφαίρεσε κάθε αποσπώμενο λουράκι, τύλιξέ το και φύλαξέ το μέσα στην τσάντα. Γέμισε τη τσάντα σας με χαρτιά ώστε όταν αποθηκευτεί να μη τσαλακωθεί. Αν το δέρμα χάσει το σχήμα του δύσκολα επανέρχεται. Τέλος, μην στριμώχνεις τις τσάντες σου σε ράφι με άλλα αντικείμενα, όπου πιέζονται και μπορεί να γρατζουνιστούν.

  •  Προστάτευσε το εξωτερικό υλικό

Απόφυγε να αγγίζεις την τσάντα με βρώμικα, βρεγμένα χέρια ή μετά από την εφαρμογή κάποιας λοσιόν, γιατί είναι πιθανό να μαυρίσει το δέρμα στο σημείο αυτό. Μην την παραφορτώνεις. Θα παραμορφωθεί το σχήμα και μπορεί να σχιστεί η επένδυση. Επιπλέον, αν βραχεί αφησέ τη να στεγνώσει φυσικά και μη τη τρίψεις ή στεγνώσεις με πιστολάκι. Παρόλα αυτά το νερό μπορεί να αφήσει σημάδια σε κάποια δέρματα, οπότε προμηθεύσου το ειδικό σπρέι, ώστε να την προστατεύσετε από το νερό. Η Hermes είναι από τις εταιρίες που το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και κάποιες από τις τσάντες της συνοδεύονται από αδιάβροχη θήκη. Χρησιμοποίησε μια βούρτσα για να καθαρίσεις και να αναβιώσεις το σουέτ.  Η τακτική χρήση της ενυδατικής κρέμας για δερμάτινα είδη θα κρατήσει το δέρμα λείο και χωρίς ρωγμές. Καθάρισε την τσάντα σου σε εβδομαδιαία βάση με ένα μαλακό πανί. Για τους πιο δύσκολους λεκέδες και τη φθορά απευθυνθείν σου σε έναν επαγγελματία. Οι περισσότεροι επαγγελματίες επισκευής παπουτσιών, δουλεύουν και σε τσάντες. Θα την φροντίσουν για εσένα, θα την καθαρίσουν, και θα αποκαταστήσουν το χρώμα, όπως απαιτείται. Τέλος, υπάρχει στην αγορά μια γόμα, η οποία κάνει σπουδαία δουλειά στο να καθαρίζει τα αμαυρωμένα μεταλλικά υλικά.

  •  Προστάτευσε το εξωτερικό υλικό

Χρησιμοποίησε θήκες για την αποθήκευση των καλλυντικών και των υγρών, για να προστατεύσεις την επένδυση της τσάντας σου από διαρροές και να την κρατήσεις οργανωμένη. Απόφυγε τα στυλό ή επίλεξε να τα έχετε σε μια θήκη. Σε περίπτωση που λερωθεί από στυλό αφαίρεσε τον λεκέ με μια λευκή γόμα. Καθαρίσε τακτικά το εσωτερικό της τσάντας σας με ένα πανάκι και για τις σκόνες χρησιμοποιήστε το ειδικό ρολό. Τέλος, αν θές οι τσάντες σου να μυρίζουν όμορφα τοποθέτησε μέσα ένα σακουλάκι με μαγειρική σόδα και μια σταγόνα αιθέριο έλαιο της επιλογής σου.

Αν είσαι τακτική και κάνεις όλα τα παραπάνω, πιθανώς οι τσάντες σου να κρατήσουν για πάντα αναλλοίωτες, ειδικά αν είναι από καλό δέρμα και επώνυμες.

Επιμέλεια: Γκανιάτσα Δέσποινα

Comments are closed.