Φτιάξε το πιο κομψό βραχιόλι για το καλοκαίρι…

Περιμένουμε πώς και πώς το καλοκαίρι για να φορέσουμε ακόμα περισσότερα αξεσουάρ με χρώμα. Ειδικά τα κοσμήματα τα θέλουμε χαρούμενα και πολύχρωμα, να μας ταξιδεύουν σε διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και να ταιριάζουν άψογα με την ελαφρώς ηλιοκαμένη μας επιδερμίδα.
Τα χρωματιστά βραχιολάκια από κλωστή ταιριάζουν στο καλοκαιρινό στιλ κάθε κοπέλας. Φορέστε πολλά μαζί για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Θα προσθέσουν χρώμα στο στιλ σας και παιχνιδιάρικη διάθεση.
Δερμάτινα, μακραμέ, με κορδόνια και αλυσίδες, που ξεχωρίζουν. Ξεχωριστή θέση στην καλοκαιρινή μας συλλογή έχουν τα μακραμέ βραχιόλια με τα ματάκια, αλλά και τα βραχιόλια με αλυσίδες και κορδόνια. Vintage στοιχεία, σμάλτο υψηλής ποιότητας, φλοράλ κορδέλες και χειροποίητες φουντίτσες δίνουν τον τόνο στα νέα μας σχέδια, ενώ μια ξέγνοιαστη, boho τάση χαρακτηρίζει το καλοκαίρι 2018.
Η τάση του gipsy και η επιστροφή των ρετρό αξεσουάρ έχει επαναπροσδιορίσει τη μόδα των κοσμημάτων για την άνοιξη και αυτο το καλοκαίρι. Φόρεσε πολλά βραχιόλια στο 1 χέρι για να είσαι in με κάθε τρόπο.
Επίσης, τα βραχιόλια αστραγάλου θα φορεθούν πολύ φέτος με αγαπημένα τα έντονα χρώματα και τις κρεμαστές λεπτομέρειες. Ο οίκος Dior παίζει με υφές: χρωματιστές χάντρες, πολύχρωμα δέρματα, μερικές φορές διάσπαρτες πέτρες ή διακοσμητικές φούντες.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όμως είναι να τα φτάξετε μόνες σας. Περάστε δημιουργικό χρόνο μόνη ή με τα παιδία σας, φτιάχνοντας βραχιολάκια για το καλοκαίρι. Κάντε μια επιδρομή σε ένα κατάστημα με υλικά χειροτεχνίας ή με υλικά για κοσμήματα, διαλέξτε χρωματιστές κλωστές και καλοκαιρινές χάντρες και… πιάστε αμέσως δουλειά! Παρακάτω θα δείτε ένα πολύ κομψό σχέδιο που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας, χωρίς να χρειάζονται ούτε ακριβά υλικά, ούτε επιδεξιότητα επαγγελματία. Τα βήματα είναι πολύ απλά και θα φτιάξετε το δικό σας βραχιολάκι από κλωστή και χάντρες.

Θα χρειαστείτε:

Περίπου 1,5 μέτρο κηροκλωστή (την βρίσκεις όπου πωλούνται 
χάντρες για κοσμήματα)
50 – 70 μέγεθος 8/ο στρογγυλές χάντρες
Ένα κουμπί 1 εκατοστού
Ψαλίδι
  1. Κόψτε την κηροκλωστή σε δύο κομμάτια.  Ένα 70 εκατοστά και ένα άλλο 48 εκατοστά.  Διπλώστε το μακρύτερο κομμάτι στη μέση.  Μετά, διπλώστε το πιο κοντό και κρατώντας και τα δυο, κάντε έναν κόμπο για να δημιουργήσετε μια θηλιά.
  2. Κάνοντας τον κόμπο, κόψτε το μικρό κομμάτι κλωστής που έχει περισσέψει και δείτε ότι έχετε τρία ίσα κορδόνια.
  3. Κολλήσε με σελοτέιπ το κόμπο σε ένα σημείο ώστε να είναι σταθερός.
  4. Αρχίστε να πλέκετε τις τρεις κλωστές, σαν να κάνετε πλεξούδα για περίπου 2,5 εκατοστά.  Μετά, περάστε μια χάντρα στην αριστερή κλωστή.
  5. Σπρώξτε την χάντρα προς τα πάνω για να σφίξει και μετά περάστε την αριστερή κλωστή πάνω από τη μεσαία.  Τώρα περάστε άλλη μια χάντρα στη δεξιά κλωστή, σπρώξτε για να σφίξει και περάστε τη δεξιά κλωστή πάνω από τη μεσαία.
  6. Τελειώστε το βραχιόλι σας, κάνοντας πάλι μια πλεξούδα 2,5 εκατοστών. Δείτε αν το βραχιόλι κάνει στον καρπό σας και κάντε έναν κόμπο στην άκρη.
  7. Περάστε από την άκρη που έχει περισσέψει το κουμπί με τις δυο τρύπες (στην μια από τις δυο περάστε δυο κλωστές).  Ασφαλίστε κάνοντας άλλον έναν κόμπο.
  8. Κόψτε το περίσσευμα.

Το βραχιόλι σας είναι έτοιμο!  Κάντε κι άλλα σε διαφορετικά χρώματα, ψάξτε στο youtube για άλλα σχέδια και φτιάξτε τον δικό σας συνδυασμό.

Επιμέλεια: Γκανιάτσα Δέσποινα

 

Comments are closed.